Витяг із вісника “Жива Парафія – Місце Зустрічі з Живим Христом” за травень Стемфордської єпархії УГКЦ (США) від катехитичної комісії

497

У своїй книжці “Ходити по ВодіРоздуми над Вірою та Мистецтвом (Walking on Water: Reflections on Faith and Art), Маделейн Л’Енґл цитує Еменюел Кардинала Сугарт, “Бути свідком не означає брати участь у пропаґанді, навіть не означає підваблювати людей, тільки брати участь у живій таємниці. Це значить жити в такий спосіб, що твоє життя не мало б змісту якщо б Бог не існував.”

Це, вважаю, допомагає зрозуміти нам певен спосіб завіряти нашу віру у Христа перед другими. Кожний любить таємницю. Таємниця зацікавлює, примушує, нас манить. Хочемо її розкусити. Тому, запитуємо, спостерігаємо, вчимося. Чи не було б разючо проводити наше християнське життя в саме такий спосіб що приманює, зацікавлює, та змушує других прагнути довідатись чому саме живемо в даний спосіб – та щоб прийти до висновку, що це тому, що наслідуємо Ісуса Христа?

Дійсно, наше життя, повне любові, радості та миру, навіть тоді коли виклики та болі, не мало б значіння, якщо б не вірили ми у Бога який нас любить. Ми б не змогли перемогти труднощів та викликів довкілля, якщо б не вірили у Бога який йде поруч з нами, а коли потрібно, несе нас. Святий Августин казав: “ Коли велике число людей поділяє радість, радість кожного
більша, тому що кожен додає до палева полум’я другого.” Наші життя не мали б значення без переконання, що ми ніколи не
самітні. Бог з нами, і Бог дарує нам спільноту яка з нами в потребі. Хай наші життя свідчать про велику Божу любов, нашу взаємну любов і нашу турботу один за одного, та хай ми будемо ті живі таємниці, які притягають зацікавлення других!

“Жива Парафія – Місце Зустрічі з Живим Христос”, Стемфорд, США, травень 2014, номер 18.

Веб-сайт Стемфордської єпархії УГКЦ

Назад

Розповісти