Роздуми владики Венедикта над Євангелієм та Апостолом вівторка 21-го тижня по Зісл. Св. Духа

58

Євангеліє

Лк 8, 1-3

1 По тому Ісус проходив че-рез міста та села, пропові-дуючи й звіщаючи Добру про Царство Боже. З ним були дванадцять 2 і деякі жінки, що були оздоровлені ним від злих духів і недуг: Марія, звана Магдалина, з якої вийшло сім бісів, 3 Йоанна, жінка Хузи, Іродового урядовця, Сусанна та багато інших, що їм допомагали з своїх маєтків.

______________________________

 «Проходив Ісус через міста та села, проповідуючи і звіщаючи Добру Новину»

 Усім Своїм земним життям Ісус Христос ніс людям Добру Новину, розповідаючи про те, що Бог є з ними, про те, що Царство Боже наблизилось.

 Ця Добра Новина настільки поширилася, що тепер маємо мільярд християн.

І це є покликанням кожного з нас – нести Добру Новину всюди, де б ми не перебували, бо немає обставин чи ситуацій, де її могли б не приносити.

Усюди і повсякчас Бог сподівається, що ми будемо свідками Доброї Новини, Він впевнений, що ми можемо це зробити, і очікує цього від кожного з нас.

______________________________________

Апостол

Кл 1, 1-2, 7-11

1 Павло, Божою волею, апостол Христа Ісуса, та брат Тимотей 2 святим у Колоссах і вірним братам у Христі: благодать вам і мир від Бога, Отця нашого!
7 Ви навчилися від Епафра, нашого любого товариша в службі, який для вас є вірним Христовим слугою. 8 Він і виявив нам любов вашу духовну. 9 Тому й ми від того дня, коли почули, не перестаємо за вас молитися та просити, щоб ви дійшли до повного спізнання Божої волі в усякій мудрості та духовнім розумінні, 10 щоб жити вам життям, достойним Господа, і подобатися йому в усьому, приносячи плід у всякому доброму ділі і зростаючи у спізнанні Бога, 11 покріплені всякою силою завдяки його славній потузі, щоб осягнути всяку витривалість і довготерпеливість із радістю.  

______________________________

«щоб ви дійшли до повного спізнання Божої волі в усякій мудрості та духовнім розумінні»

У житті кожен з нас без виключення носить ті чи інші бажання, стремління, очікування. Одним вдається то чи інше досягнути, іншим ні; одним виходить щось на користь, іншим – на зло. І так ціле життя вгадуємо, що для нас є добрим. Часом вгадаємо, але здебільшого не вгадаємо. Однак, наше життя є унікальне, неповторне, для кожного є свій шлях, який можна пізнати лише в глибокому спілкуванні з Богом, а не вгадуючи.

Апостол говорить сьогодні про мудрість пізнавати Божу волю, мудрість пізнавати, що для нас є, справді, добре, мудрість розуміти, що для нас корисне, мудрість знати, як нам поступати, мудрість знати, де говорити, а де мовчати, де бути твердим, а де м’якими.

Всяка мудрість приходить лише тоді, коли ми розуміємо, що джерелом мудрості є Господь. Тому що ближче ми стаємо до Господа, то більше наше життя нам приносить радість і насолоду, щастя, то мудріше ми починаємо жити і робити наші вибори в житті.

+Венедикт

Назад

Розповісти